Louis van Diessen2-0

Man of the match
 Marijn van Rooij

Wedstrijdverslag:

Op deze 29e april stond de wedstrijd Vessem tegen de Weebosch op het programma. Een wedstrijd waar Vessem nog speelde voor promotie en de Weebosch speelde voor behoud in de vierde klasse. Direct in de tweede minuut werd Vessem gevaarlijk. Een voorzet van Hein van Diessen werd in één keer op de pantoffel genomen door Job de Laat. Zijn schot ging rakelings voorlangs. 2 Minuten later was Vessem opnieuw gevaarlijk. Een goede pass van Louis van Diessen op zijn broer Frans, werd door laatst genoemde ook net voorlangs geschoten. De tegenstoot van De Weebosch kwam van de voet van Wilco Jansen. Zijn schot met het linkerbeen miste echter de kracht, waardoor de bal een gemakkelijke prooi was voor de goalie van Vessem. Direct daarna ging Mike de Wit door op rechts. Hij werd handig uit het evenwicht gebracht door verdediger Erik van Riet, waardoor de keeper de bal kon pakken. Het spel golfde in deze fase op en neer. Een goede uitbraak van de rechtsback Huub van Nunen van Vessem op de rechterzijde leidde tot een goede voorzet. Deze voorzet echter werd gemist door alle inlopende aanvallers. De volgende aanval van Vessem was wel raak. Een goed opgezette aanval op het middenveld van Thomas Maas naar de linksbuiten Toon van Sambeek, werd vanaf de achterlijn voorgezet en kon door de inlopende Job te laat binnengetikt worden: 1-0. In minuut 20 was het Louis van Diessen die de lat raakte met zijn mislukte voorzet vanaf links. 3 Minuten later was het diezelfde Louis van Diessen die vanaf het middenveld met een welbedoeld afstandsschot vanaf de 20 meter op doel schoot. Zijn bal werd getoucheerd door een verdediger waardoor de bal onhoudbaar was voor de keeper van de Weebosch: 2-0. Het publiek hoefde zich in deze fase niet te vervelen. 2 Minuten later was het raak aan de andere zijde. Niek van den Broek speelde zich goed vrij binnen de 16 en schoot in de korte hoek. 2-1. In de 33e minuut kreeg Vessem een vrije trap net buiten de 16 meterlijn. De bal werd te zacht genomen door Thomas Maas waardoor Van Meurs de bal kon pakken. De volgende vrije trap van de thuisploeg werd vanaf 30 meter genomen door Louis van Diessen. Zijn wreefschot over de natte grasmat in de hoek werd door de keeper tot corner getikt. Ruststand 2-1. Grimmig De tweede helft kwam veel trager op gang dan de eerste en haalde geenszins het niveau van de eerste helft. Pas na 12 minuten kwam het eerste gevaar van Vessem. Frans van Diessen zette goed door op rechts, maar zijn voorzet werd net niet tot doelpunt verwerkt. Er volgde een grimmige periode. Trainer Janssens werd achter de afrastering gedirigeerd door de prima leidende scheidsrechter Simons. Daarna werd er weer gevoetbald en was het De Weebosch dat met de volgende aanval kwam. Dennis Jansen schoot vanaf 20 meter de bal op het doel. De bal werd goed gepakt door keeper Marijn van Rooy. Aan de andere kant speelde Bram Dekkers zichzelf goed vrij en schoot de bal met een schuiver net naast het doel. Jochem Kwinten kwam namens de Weebosch in de 83e minuut vrij voor doel. Zijn schot ging echter hoog over. Een vrije trap namens Thomas Maas werd net naast het doel getikt door de doelman van de Weebosch. Direct daarop volgde nog een goede aanval van Vessem. Een pass van Thomas Maas tussendoor op Frans van Diessen werd door hem over het doel geschoten. Enkele minuten voor het einde kreeg de Weebosch in een scrimmage de bal. Met een hakje werd de bal net naast het doel geschoten. Eindstand 2-1. Bron: verslag VV Vessem